Louise Kittelsen
När jag gick i tredje klass, fick man i slöjden göra saker i silver och koppar. Då vaknade lusten att skapa smycken. Det blev ett antal silversmideskurser, och så småningom fick jag en plats som guldsmedslärling hos Peter Schütz i Uppsala.

När barnen kom blev det ett uppehåll, som varade tills jag startade min egen verksamhet, som fortfarande är i ständig utveckling. Efter olika samarbeten under åren som gått är jag återigen hemma i min egen ateljé.

Lusten att forma i metall tar sig många olika uttryck. Ibland vill jag ha rena enkla former, men de antika formspråken och skatter från svunna tider, ger inspiration till smycken med historiska drag.

Ädla stenar och pärlor startar fantasin, och jag hoppas att min skaparglädje skall förgylla vardag och fest för dig.

Jag har ingen serieproduktion, utan tillverkar bara enstaka exemplar av de smycken jag gör. Därför blir varje smycke unikt. Om du vill beställa något personligt blir det även dina idéer som är med och påverkar det slutliga resultatet. Viktigast för mig är att den som köper något jag gjort, verkligen blir nöjd med sitt smycke.
Utbildningar, utställningar
1986 - 88 Silversmideskurser
1989 - 90 Guldsmedslärling hos Peter Schütz
1993 Egen verksamhet
1994 Utställning Artes
1996 Utställning Hammarskog
1998 - 99 Butik Fantasia Form
1999 Ljusbärare Dalby kyrka
1999 - 03 Butik o lärling hos Peter Schütz
2003 - Egen atelje
2003 Gästutställare KaleidoEtt handgjort smycke har något av en egen själ, precis som vilket annat konstverk som helst. Jag vill alltid hålla min skaparlust levande, den är grunden till varför jag från början längtade efter att arbeta med detta.

Min väg har ibland varit krokig, men sällan tråkig. Tack till alla jag mött på vägen, ni har alla på olika sätt, bidragit till att forma den tillsammans med mig.